Zo schrijf je SEO vriendelijke content

Gepubliceerd op: 12 augustus 2020

Misschien ben je wel volop actief om content voor jouw bedrijf te maken. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren maar heb je er wel eens aan gedacht dat SEO best belangrijk kan zijn. Het heeft alles te maken met je online vindbaarheid van een stuk tekst, maar uiteindelijk ook van de website. Er zijn best wel wat dingen waar je op kan letten zodat content beter gevonden wordt. In dit artikel lees je daar het een en ander over. Ook wordt de link gelegd naar een online marketingbureau.

Het nut van SEO

Misschien denk je wel, SEO, leuk verhaal maar ik wil gewoon een leuk stuk content schrijven voor bijvoorbeeld een blog of nieuwsberichten. Aan de ene kant heb je volkomen gelijk. Je moet een tekst schrijven die goed te lezen is voor de doelgroep en dat kan het beste door jouw stijl aan te houden. Toch is het handig om te letten op SEO met zo’n stuk content.

Het is slim om zoekwoorden te gebruiken tijdens zo’n verhaal. Waar zoeken mensen naar en waar wil je op gevonden worden? Die woorden moet je zo’n 2 à 3 keer laten terugkomen in de tekst. Wanneer mensen dan op die specifieke termen zoeken, heb je meer kans om als eerste getoond te worden in de zoekresultaten. Dit is nog maar een klein deel want SEO bevat nog veel meer, maar daarover lees je hieronder meer.

SEO in het algemeen

Om de website van je bedrijf of organisatie goed vindbaar te maken bij bepaalde termen, kan je het beste zorgen voor een goede SEO. Het zijn allemaal factoren die meespelen waarop Google je beoordeelt. Denk hierbij aan snelheid van de site maar ook zoekwoorden die terugkomen op je site. Daarnaast is het ook handig als er op andere sites naar jouw website verwezen wordt.

SEO laten doen door een specialist

Veel mensen van bedrijven kiezen ervoor om de SEO uit te besteden. Er gaat dan een SEO-expert aan de slag om heel wat werkzaamheden voor je site te verrichten. Uiteindelijk is het doel dat je website bij verschillende termen beter wordt gevonden. Om hiermee aan de slag te gaan zal de SEO-expert eerst een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de relevante termen worden gebruikt om te vermelden op uw site en in de content.

Een belangrijk onderdeel van de seo is tegenwoordig de content. Hoe meer je actief bent, hoe beter je wordt aangeschreven. Het makkelijkste is om regelmatig een artikel te publiceren door middel van een blog of een nieuwsbericht. Een SEO-tekstschrijver zorgt ervoor dat ook de teksten SEO-proof zijn. Soms kan je ook zelf het werk van een SEO-tekstschrijver uitvoeren. In dat geval krijg je wel goede aanwijzingen van wat je moet doen.

Wilt u de SEO nou uitbesteden? Zoek dan snel op internet naar een SEO bureau en bekijk welk bedrijf je kan helpen bij de SEO werkzaamheden. Leg contact om samen te kijken wat er mogelijk is voor de toekomst.

Zoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van de SEO. Soms is het lastig om meer zoekwoorden te bedenken. Tools als woorden met een y erin kunnen je helpen inspiratie op te doen voor woorden met lastige letters erin.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This