Zo kan je jouw bedrijf herstructureren

Gepubliceerd op: 21 november 2021

Je hebt zojuist een grote groei met je bedrijf gemaakt in korte tijd. Natuurlijk is dit geweldig nieuws, maar het ook kan de nodige groeipijnen opleveren. Misschien is het aantal personeelsleden wel erg gestegen of moet er in korte tijd veel personeel aangenomen worden. Het kan dan tijd zijn voor het herstructureren van het bedrijf. Herstructureren kan om allerlei aspecten gaan. De administratie, het personeel, de bedrijfsvorm of zelfs het gebouw. Een herstructurering kan de juiste oplossing zijn bij groeipijnen of het klaar willen maken van je bedrijf voor de verkoop. Maar hoe pak je dit zo flexibel mogelijk aan? En waar kan je naar gaan kijken? Wat zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten. We gaan eerst kijken naar de ondernemingsvorm van je onderneming.

Welke ondernemingsvorm moet ik kiezen?

Bij een groeiend bedrijf kan het erg belangrijk zijn om van bedrijfsvorm te wisselen. Je oude bedrijfsvorm past misschien wel helemaal niet meer bij je bedrijf. Wanneer je als bedrijf een eenmanszaak bent, en je door recente groei veel personeel of kapitaal hebt, kan het heel belangrijk zijn om over te gaan tot een BV. Hetzelfde geldt voor een groeiende BV. De BV kan zijn  ondernemingsvorm ontgroeid zijn. Misschien wil je wel naar de beurs met je bedrijf en is het nodig om een NV van je bedrijf te maken. Of wil je naamloze aandelen gaan uitgeven. 

Waar kan ik nog meer herstructureren?

Herstructurering kan op alle aspecten van je bedrijf plaatsvinden. Het kan ook hoognodig zijn om de gehele administratie te herstructureren. Denk bijvoorbeeld aan nieuw personeel aan te nemen of nieuwe functies in het bedrijf op te nemen. Extra boekhouders of secretaresses kan nodig zijn. Ook op het gebied van personeel kan een herstructurering plaatsvinden. Het kan verstandig zijn om bijvoorbeeld iemand die verantwoordelijk is voor human resources en de personeelszaken regelt. Zo hoef je je minder bezig te houden met het aannemen van personeel of personeelsgesprekken. De HR verantwoordelijke zal je wekelijks op de hoogte kunnen houden van de zaken omtrent personeel.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This