Zelf een interactieve video maken

Gepubliceerd op: 29 juni 2021

Met een video kun je je doelgroep beter bereiken dan met alleen statische tekst. Maar als je wilt dat men meer doet dan alleen de video bekijken, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een interactieve video. Hierdoor komt je doelgroep echt in contact met je en laat je ze meer onderdeel uitmaken van jouw onderneming. Een interactieve video maken klinkt lastig, maar is eigenlijk heel eenvoudig als je maar weet wat je moet doen en waar je terecht kunt om ook jouw video’s interactief te kunnen maken.

Wat houdt dit in?

Een interactieve video is een video waarmee je ervoor zorgt dat de kijker van de video letterlijk onderdeel uit gaat maken van de video. De kijker zit namelijk niet alleen naar een beeldscherm te kijken, maar doet actief mee om alle mogelijkheden te ervaren. Dit kan in de vorm van vragen beantwoorden, de video in- en uit te zoomen en zelf de snelheid van de video te bepalen. Daarnaast kunnen zij het verloop van de video bepalen door te kiezen voor vragenopties en extra mogelijkheden die je als link in de video kunt zetten. Op deze manier blijft de video meer bij de doelgroep hangen dan wanneer zij alleen maar er naar zitten te kijken.

Voordelen voor jou

Jij wilt iets bereiken met je video’s. Nieuwe klanten werven, awareness creëren, je product promoten en ga zo maar door. Met interactieve video’s is dit veel makkelijker te bereiken. Je kunt de doelgroep niet alleen meer tot je binden, maar ook direct tot actie aanzetten om bijvoorbeeld je product te kopen of zich aan te melden voor je nieuwsbrief. Hierdoor zie je meteen je winstmarge sterk stijgen en dat je klantenbestand wordt vergroot. Daarnaast zullen mensen je video eerder aanprijzen als zij deze leuk vinden dan wanneer het voelde als een moetje. Daarnaast maakt het maken van een interactieve video je boodschap ook meteen een stuk leuker, waardoor je op een positieve manier terug kunt kijken naar je campagne en vol trots de video kunt delen.

Zelf een interactieve video maken

Een interactieve video maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Of, toch niet? Je kunt bij ons terecht om jouw eigen interactieve video te maken, zonder dat het al te veel moeite kost. Wij hebben hiervoor een handig en makkelijk te begrijpen template, waardoor iedereen ermee kan werken. Daarnaast leveren wij hoge kwaliteit producties waardoor je interactieve video er altijd professioneel uit zal komen te zien. En het mooiste is: je kunt het onbeperkt uitproberen. Je hoeft pas voor de video te betalen als je helemaal tevreden bent en deze wil kunnen delen. Mocht je eerst willen uitproberen wat de mogelijkheden zijn en een beetje rond kunnen spelen, dan kan dit kosteloos bij ons.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This