Wat kun je worden na de opleiding MBA?

Gepubliceerd op: 22 juli 2021

MBA opleidingen zijn enorm populair tegenwoordig. Een MBA opleiding is praktijk gericht. Dat is niet voor de hand liggend ten opzichte van de meeste andere masters. Je kiest voor een MBA opleiding als je verder wilt studeren in bedrijfskunde. In het werkveld is een diploma van deze opleiding erg veel waard. Sommige werkgevers hebben zelfs als voorwaarde dat een nieuwe werknemer over een MBA opleiding moet beschikken. Je kan het dus ver schoppen met een dergelijke opleiding, maar aan wat voor banen moet je nou denken na het behalen van zo’n opleiding? In dit artikel zullen we er een paar behandelen.

Richtingen

Binnen de opleiding master of business administration zijn veel afstudeermogelijkheden. Dit worden majors genoemd. Je kunt afstuderen in een financiële richting, marketing, operationeel onderzoek, personeelsbeleid en nog veel meer. Al deze richtingen laten eigenlijk al zien dat er heel veel mogelijk is voor na je opleiding.

Financieel

Kies je voor een financiële richting, dan kun je uiteindelijk terechtkomen bij een financiële instelling als een bank of facturatie bureau, maar eigenlijk kun je bij elk bedrijf wel aan de slag. Ieder bedrijf heeft namelijk een financiële afdeling! Jij als MBA afgestudeerde bent daar geschikt voor!

Doordat de financiële sector enorm snel wordt uitgebreid door bijvoorbeeld FinTech. In deze master richting wordt je geleerd hoe de bedrijfsprocessen van financiële processen tot stand komen. Je leert deze processen te analyseren en er adviezen over te geven.

Marketing

Heb je gekozen voor de marketing richting? Ook dan kun je aan de slag bij de marketingafdeling van vele bedrijven. Je bent klaargestoomd voor het werkveld en hebt veel kennis en vooral veel praktijkervaring. Veel bedrijven staan te springen om een MBA afgestudeerde in dienst te nemen.

Tijdens deze studierichting zul je cursussen krijgen op het gebied van gedrag in organisaties en arbeidsrecht. Op die manier zal jij kennis gaan maken met de HR wereld in het bedrijfsleven.

Personeelsbeleid

Hetzelfde geldt eigenlijk voor deze afstudeerrichting. Een bedrijf beschikt namelijk negen van de tien keer over een HR-afdeling. Hier kan jij aan de slag als je de afstudeerrichting ‘personeelsbeleid’ hebt afgerond.

Waar kan ik een opleiding MBA afnemen

Er zijn vele hogescholen die deze opleiding aanbieden. Zo is er de hogeschool van Amsterdam, maar ook de hogeschool in Rotterdam en Den Haag. Een opleiding MBA is ook mogelijk op universitair niveau. Heb je geen tijd om dagelijks naar school te gaan omdat je er misschien nog een fulltime baan naast hebt? je kunt deze master ook online doen! MBA NCOI is dan een mooie optie. Zat keuze dus!

Het komt er op neer dat je met een MBA diploma bij een enorm aanbod aan bedrijven terecht kunt. En dat je ook meer dan gewenst bent! Bijna elk bedrijf is namelijk wel op zoek naar een werknemer in één van de afstudeerrichtingen van een MBA opleiding.

Door je goed in te lezen op het internet en studiekeuzetesten te doen, kun je er gemakkelijk achter komen welke richting bij jouw past!

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This