Wat kost het maken van een website?

Gepubliceerd op: 22 juli 2021

Als je een eigen bedrijf hebt is het tegenwoordig ook erg belangrijk dat je online goed vindbaar bent. Zo is het slim om een website te hebben waarop jij alles laat zien wat jouw bedrijf precies kan. Een website maken kan best wel veel tijd kosten het kan daarom fijn zijn om dit uit te besteden, maar hoeveel kost dit?

De website zelf

Het uitbesteden is niet het enige wat geld kost. Wanneer jij een website wilt hebben zul je hier voor moeten betalen. Zo betaal je bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks een klein bedrag voor je domeinnaam. Je domeinnaam is de naam waarop mensen jou kunnen vinden. Voor veel bedrijven die een website maken is de bedrijfsnaam ook de website naam. Op die manier ben je namelijk gemakkelijk te vinden voor de klant.

Wanneer jij snel gevonden wilt worden op Google is het belangrijk dat je SEO toepast. Ook dit is niet gratis. Door SEO te gebruiken ben jij met bepaalde zoektermen gemakkelijker te vinden voor potentiële klanten. Ben jij bijvoorbeeld een timmerman gevestigd in Zwolle, dan kunnen zoektermen als timmerman Zwolle erg goed zijn voor je SEO.

Het uiterlijk van de website

Wanneer jij een mooie website wilt, maar zelf niet de tijd hebt om je hele webdesign zelf te ontwerpen, dan kun je ook een template kopen. Bij veel bedrijven waar je een website maakt krijg je een aantal templates gratis, maar de kans dat dit ook een template is die jij wilt gebruiken is klein. Wil je een andere template? Dan is de kans groot dat je hiervoor zult moeten betalen.

Als je helemaal niks kunt vinden dan kun je ook altijd iemand inhuren die een webdesign voor jou kan ontwerpen. Kosten webdesign zijn verschillend, dit is ook afhankelijk van wie je dit laat doen. In sommige gevallen kun je een webdesigner ook de rest van de website laten bouwen. Dat kan erg fijn zijn. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de kosten ook hoger worden.

Hoe duur is een webdesigner ongeveer?

Webdesigners Rotterdam zijn een voorbeeld van mensen die voor jou een website kunnen maken en ontwerpen. Er zijn verschillende manieren waarop jij een prijs kan afspreken met webdesigners, zo kun je een vast bedrag afspreken of een uurtarief. Aan beide manieren zitten zo zijn voor en nadelen.

Het voordeel van een uurtarief is dat wanneer de designer eerder klaar is jij geld bespaard. Mocht de designer er toch langer mee bezig zijn dan is het nadeel dat je meer moet betalen. Bij een vast bedrag is dit een soort zelfde constructie. Het is dus afhankelijk van wat je zelf fijn vindt.

Om je toch een idee te geven van wat een webdesigner ongeveer kost. Voor een vast bedrag ben je voor een website ongeveer tussen de €500,- euro en de €1500,- euro kwijt. Dit kan dus best wel verschillen en is best een investering. Het is dus ook belangrijk om hier goed over na te denken. Ondanks de prijs is het voor veel mensen het dubbel en dwars waard.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This