Waarom een goede SEO strategie belangrijk is

Gepubliceerd op: 30 maart 2021

Nu meer dan ooit gaat alles over het internet. Kleding kopen, informatie opzoeken, eten bestellen en je zou zelfs je nieuwe woonkamer kunnen richten met spullen gekocht vanaf het internet. Het is niet gek dus dat er tegenwoordig een hele hoop gedaan wordt om zo goed mogelijk op het internet gevonden te worden: dit is de manier om klanten te werven. Echter, met een mooie website kom je helaas niet ver mee. Integendeel, als bedrijf zou je eigenlijk dag in dag uit bezig moeten zijn met SEO. Waarom? Bekijk alle tips en voordelen hieronder.

Online vindbaarheid

De meeste bezoekers van jouw website komen naar jou toe via zoekmachines. In de meeste gevallen is dit Google. Het is dus belangrijk om goed vindbaar te zijn online. Als je gevonden wilt worden op een bepaalde zoekterm, dan zorg je er voor dat jouw website en landingspagina daar goed op afgesteld zijn. Het is namelijk zonde als door slechte zoekmachineoptimalisatie bezoekers jou niet kunnen vinden. Je loopt dan veel potentiële klanten mis en uiteindelijk ook omzet. 

Traffic verhogen

Iedereen weet dat het belangrijk is om hoog in de zoekresultaten te staan op Google. Op een klein smartphone beeldscherm zien mensen maar een beperkt aantal resultaten en op de pc scrollen mensen vaak niet verder dan de eerste pagina. Door middel van een goede SEO strategie kom je dus bovenaan en zullen meer mensen jouw pagina bezoeken waardoor het verkeer toeneemt. Ook wordt je website als relevanter gezien door Google als er veel traffic is. Hierdoor verhoogt de autoriteit van je website of pagina en scoor je hoger in de rankings!

Concurrentie voorblijven

SEO is ook een goede manier om jezelf te vergelijken met de concurrenten en te zien waar jij het beter doet of waar je juist extra aandacht op moet leggen. Dit doe je door middel van hun keywords te analyseren en te monitoren en vast te stellen waar zij goed of slecht op ranken en waar nog kansen voor jou liggen. Je komt dus een hoop te weten van hun strategie, maar een eigen solide SEO strategie is het allerbelangrijkst. Op brandfirm.nl vind je meer informatie over SEO en hoe je de juiste strategie kunt samenstellen. 

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This