Trend: geef duurzame relatiegeschenken

Gepubliceerd op: 7 september 2020

Door de jaren heen zijn er heel wat relatiegeschenken de revue gepasseerd. En vandaag de dag ligt de nadruk steeds meer op duurzaamheid. In het bedrijfsleven en het persoonlijk leven zijn mensen meer en meer bezig met duurzaam werken en leven. Het is dan niet alleen verantwoord, maar ook slim om te kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk. Dit brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Er zijn dus heel wat redenen om over te stappen op duurzame producten. Hier lees je alles over het bereik van duurzame geschenken en de mogelijkheden die je online hebt.

Wat kun je bereiken met een duurzaam relatiegeschenk?

Je kunt verschillende dingen bereiken wanneer je kiest voor een duurzaam relatiegeschenk. In de eerste plaats draag je als bedrijf uit bezig te zijn met duurzaamheid. Dit maakt jou als bedrijf aantrekkelijker, niet alleen voor zakenpartners, maar ook voor klanten. Een duurzaam relatiegeschenk laat zien dat jij als bedrijf denkt aan de toekomst en hier actief mee bezig bent. Het zorgt in de eerste plaats voor kansen, maar ook voor een beter milieu. Je draagt bij aan een betere wereld. Daarnaast zijn duurzame relatiegeschenken ook een manier om reclame te maken, vooral wanneer je de duurzame producten laat bedrukken met jouw bedrijfslogo.

Dit zijn duurzame relatiegeschenken

Waar kun je aan denken bij het uitkiezen van duurzame relatiegeschenken? Het is in de eerste plaats belangrijk om te kijken naar fairtrade producten, maar ook naar de verpakking van bepaalde producten. Het is niet erg duurzaam om te kiezen voor producten die onnodig verpakt zijn met plastic. Kijk vooral goed naar de materialen waarvan bepaalde producten zijn gemaakt en probeer plastic zoveel mogelijk te vermijden. Leuk idee: zaadjes voor bloemen of groenten die jouw zakenpartners of werknemers zelf kunnen gaan zaaien.

Een duurzaam kerstpakket

Een van de manieren waarop je als bedrijf kunt laten zien dat je je bezighoudt met duurzaamheid is door het samenstellen van een duurzaam kerstpakket. Je vult het pakket met duurzame en fairtrade producten: denk hierbij aan katoenen en linnen tassen, hervulbare flessen, fairtrade etenswaren en meer. Een relatiegeschenk is een blijk van waardering en je kunt dit nog meer verbeteren door te kiezen voor duurzaamheid. Duurzame cadeaus zijn vaak leuk en erg functioneel. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken bedrukken creëer je ook een manier om extra reclame te maken voor jouw bedrijf.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This