SEO en linkbuilding: hoe werkt dat?

Gepubliceerd op: 26 april 2022

Zeker weten of niet, iedere marketeer vraagt zich wel eens af of hun website goed gevonden wordt in zoekmachines. Vaak gaat dit gepaard met veel zoekwerk op het internet naar de beste tips en tricks. Maar hoe zit het nu écht met SEO en linkbuilding? In dit blogartikel bespreken we wat SEO is, hoe je links bouwt en waarom beide zo belangrijk zijn voor je website. Hopelijk kun je na het lezen van dit bericht gerichter aan de slag met het optimaliseren van je website!

1. Wat is SEO en wat kan je ermee

SEO is een verschijnsel in de wereld van internet marketing en staat voor ‘Search Engine Optimization’. Het is een manier om je website hoger te laten ranken in zoekmachines als Google. Door middel van SEO-technieken kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door mensen die naar een bepaald onderwerp zoeken. SEO is dus gericht op het aanpassen van de technische kant van je website, de content en de linkbuilding om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine te komen. SEO is een long-term strategie en het duurt dan ook enige tijd voordat je resultaten gaat zien. SEO wordt vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van online marketing, zoals SEA (Search Engine Advertising) en social media marketing.

2. Wat is linkbuilding en hoe kan het je SEO helpen

Linkbuilding is een SEO-techniek waarbij je externe links naar je website toevoegt op andere websites. Het is een belangrijk onderdeel van SEO omdat zoekmachines, zoals Google, je website hoger laten ranken als er veel externe links naar je website wijzen. Dit komt doordat deze links bezoekers naar je website leiden en zoekmachines deze bezoekersstromen als een teken van populariteit zien. Het is dus belangrijk dat je links plaatst op relevante websites met een hogere autoriteit dan jouw website. Op deze manier help je jouw website dus om hoger te ranken in zoekmachines, waardoor je meer bezoekers naar je website kunt trekken.

3. Hoe werkt het samen in combinatie met elkaar

SEO en linkbuilding werken samen in een tweeledige relatie. SEO zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines, terwijl linkbuilding je website helpt om hoger te ranken in de zoekresultaten. Beide zijn dus belangrijk voor het verbeteren van de zichtbaarheid en populariteit van je website. SEO kan je helpen om ervoor te zorgen dat je website technisch gezien up-to-date is en aan al die eisen voldoet die zoekmachines stellen. Linkbuilding zorgt ervoor dat er meer externe links naar je website wijzen, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan. SEO en linkbuilding vormen dus samen een sterke strategie om je website beter te laten presteren in zoekmachines.

4. Een voorbeeld van een goed resultaat door SEO

SEO en linkbuilding zijn belangrijk voor je website omdat ze ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines. Dit betekent dat je website meer bezoekers zal krijgen, waardoor je meer omzet kunt genereren. SEO en linkbuilding zijn echter niet altijd even makkelijk en het kost vaak tijd en moeite voordat je resultaten gaat zien. Toch is het de moeite waard om SEO en linkbuilding serieus te nemen, want je website zal er op termijn alleen maar beter van worden. Een goed voorbeeld van SEO is Google. Google is één van de grootste zoekmachines en ze hebben een heel team SEO-specialisten in dienst die dagelijks bezig zijn met het verbeteren van de zoekresultaten. Dit resulteert in een betere ervaring voor de gebruiker en meer bezoekers naar de website van Google.

5. SEO en linkbuilding, waar moet je op letten?

Als je SEO en linkbuilding gaat inzetten voor je website, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. SEO en linkbuilding zijn namelijk niet iets wat je even snel kunt doen, het is een strategie die tijd, moeite en kennis vraagt. SEO is gericht op de technische kant van je website, de content en de linkbuilding. Als je SEO gaat toepassen op je website, is het belangrijk dat je weet hoe zoekmachines werken en welke eisen ze stellen aan websites. Ook is kennis van HTML en CSS nodig om je website aan te passen.

Conclusie

SEO en linkbuilding zijn belangrijke aspecten van je website die ervoor kunnen zorgen dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines. SEO is gericht op de technische kant van je website, de content en de linkbuilding. Linkbuilding helpt om externe links naar je website toe te voegen, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan. SEO en linkbuilding werken samen in een tweeledige relatie en zijn beide belangrijk voor het verbeteren van de zichtbaarheid en populariteit van je website. SEO en linkbuilding zijn niet altijd even makkelijk, maar met de juiste kennis is het wel mogelijk om goede resultaten te behalen.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This