Hoger in google? Volg deze 3 tips

Gepubliceerd op: 14 september 2020

Je wilt graag meer bezoekers op je website en daarom is het belangrijk dat je hoger in Google komt te staan. Een hogere positie zorgt namelijk voor gratis extra bezoekers naar jouw website. Maar hoe kom je nu hoger in Google? Je kunt hiervoor een online marketing assistent inschakelen, maar er zijn ook al wat dingen die je zelf kunt doen. In dit artikel vind je drie handige tips die je eenvoudig kunt toepassen.

Tip 1: Schrijf blogartikelen

Een van de belangrijkste factoren om hoger in Google te komen is content. Als je regelmatig een nieuw blogartikel plaatst, ziet Google dat je website actueel is en je wordt vindbaar op meer zoektermen. Het is hierbij belangrijk dat je blogartikelen lang (minimaal 500 en het liefst 1000+ woorden), relevant en van hoge kwaliteit zijn. Plaats het liefst in ieder geval wekelijks of tweewekelijks een nieuw blogartikel op je website.

Tip 2: Ga gastbloggen

Om hoger in Google te komen heb je backlinks naar je website nodig. Een backlink is een soort stem voor jouw website. Een backlink van een kwalitatieve en populaire pagina weegt meer dan een backlink van een spammy website. Maar hoe kom je nu aan goede backlinks? Online marketing expert Maxvanderzee.nl raadt aan om te gaan gastbloggen. Vraag aan website-eigenaren van relevante en kwalitatieve websites of je een uitgebreid artikel mag aanleveren met een link naar jouw website.

Tip 3: Verbeter je interne linkstructuur

Google meet aan de hand van verschillende waarden hoe lang gebruikers op jouw website blijven. Als zij makkelijk kunnen doorklikken naar andere voor hen interessante pagina’s, vergroot je de kans dat ze langer blijven. Daarbij wordt naarmate iemand langer op je website zit de kans ook groter dat deze persoon iets koopt of zich inschrijft.

Daarom is het zo belangrijk om je interne linkstructuur goed in te richten. Zorg ervoor dat je navigatiemenu de juiste links bevatten en duidelijk zichtbaar is. Plaats call to actions op je pagina’s en verwerk interne links in je teksten.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This