Hoe wordt linkbuilding ingezet om de online zichtbaarheid van een website te vergroten?

Gepubliceerd op: 5 november 2020

De laatste jaren zijn steeds meer mensen gebruik gaan maken van het internet. Daarnaast is de gemiddelde tijd die een gemiddelde internetgebruiker doorbrengt op het internet ook groter geworden. Doordat er steeds meer mensen zijn die dagelijks urenlang online te vinden zijn, is het belangrijk voor bedrijven om daarop in te spelen. Vroeger maakten bedrijven alleen offline reclame voor hun diensten of producten. Tegenwoordig wordt dat steeds minder gedaan. Dat komt doordat steeds meer bedrijven het nut van online marketing zijn gaan inzien. De verwachting is dat deze ontwikkeling alleen nog maar verder zal gaan. Dat is logisch aangezien het internet steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Het is voor veel bedrijven daardoor erg nuttig om te investeren in onder andere linkbuilding. Dit zijn de redenen waardoor linkbuilding voor de meeste bedrijven erg nuttig kan zijn.

Wat is het nut van linkbuilding?

Linkbuilding is gericht op het verbeteren van de online vindbaarheid van een website. Dat is normaal gesproken vooral gericht op de vindbaarheid op Google. Google is namelijk veruit de meest gebruikte online zoekmachine van dit moment. Het is voor bedrijven nuttig om daar op in te spelen. Door linkbuilding te gebruiken kun je ervoor zorgen dat de website van jouw bedrijf beter vindbaar is op Google. Wanneer je linkbuilding op de goede manier toepast, zorgt dat er namelijk voor dat je hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google. Daardoor vergroot je de kans dat een potentiële klant jouw website zal bezoeken. Er zijn namelijk maar weinig mensen die verder kijken dan de eerste pagina wanneer ze iets opzoeken op Google. Het is dus de bedoeling om bovenaan de eerste pagina van de zoekresultaten te komen staan met jouw website. Je kunt er het best voor kiezen om linkbuilding uit te besteden aan een extern bedrijf. Het kan namelijk erg lastig zijn om zelf te zorgen voor een goed linkprofiel. Voor een online marketing bureau is het daarentegen stukken eenvoudiger. Zo hebben zij een groter netwerk en een ruime expertise. Bij een

Hoe werkt linkbuilding?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf hoger komt in de zoekresultaten van Google. Een bedrijf waar veel naar wordt gelinkt vanaf externe websites komt hoger in de zoekresultaten te staan dan een bedrijf waarna niemand linkt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg links naar jouw bedrijf op het internet staan. Een linkbuilding bureau kan dit voor jou regelen. Diegene zal dan teksten gaan schrijven over jouw bedrijf of over iets wat daarmee te maken heeft. Deze teksten worden op externe sites als blogteksten geplaatst. Door in deze blogs links naar jouw website te verwerken, kan diegene ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt. Het duurt natuurlijk lang voordat je helemaal bovenaan staat in Google, maar het heeft wel degelijk zin om te investeren in linkbuilding.    De bedrijven die hier flink in hebben geïnvesteerd, plukken hier dagelijks de vruchten van. Zorg er daarom voor dat jij één van deze bedrijven wordt en investeer in je linkprofiel.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This