De 5 grootste voordelen van online advertising

Gepubliceerd op: 20 oktober 2020

Twijfel je om een specialist in online advertising in te zetten voor je bedrijf? Online adverteren is natuurlijk ontzettend leuk, omdat je eigenlijk vrijwel direct het effect merkt. Nog veel leuker is als het adverteren daadwerkelijk conversie oplevert en rendabel is. Twijfel jij of online advertising is voor jouw bedrijf? Hieronder hebben we de vijf grootste voordelen ervan op een rijtje gezet!

Voordeel 1. Bepaal het budget

Bij adverteren in traditionele media ben je niet gebonden aan vaste advertentietarieven. Bij online adverteren is het ontzettend fijn dat het budget zelf bepaald kan worden. Je kunt een vast maximaal bedrag per dag instellen. Is het budget op, dan is het op. Je advertentie wordt dan niet meer getoond.

Voordeel 2. Eenvoudig je doelgroep bereiken

Misschien wel het grootste voordeel van online advertising is dat je ontzettend gemakkelijk een je doelgroep kunt bereiken. Je hoeft hiervoor geen data meer te verzamelen, want Google en social media kanalen beschikken over voldoende data om specifiek je doelgroep te targeten met advertenties.

Voordeel 3. Aanpassen en optimaliseren

Merk je tijdens het adverteren dat bepaalde pagina’s op je website minder goed converteren? Of heb je een spelfout in de advertentietekst zitten? Allemaal geen probleem bij online advertising. Je kan dit namelijk direct aanpassen. Het is natuurlijk ontzettend fijn dat je advertentiecampagnes altijd en overal aangepast of geoptimaliseerd kunnen worden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je 

Voordeel 4. Meetbaar resultaat

Een ander groot voordeel van online adverteren in vergelijking met traditionele media is dat de resultaten zeer goed meetbaar zijn. Zo kan je heel goed de conversie en prestaties van advertenties meten en waar nodig bijsturen.

Voordeel 5. Specifiek targetten

Je doelgroep bereiken via online adverteren is ontzettend makkelijk. Google en social media hebben met de jaren ontzettend veel data verzameld en al deze data kan jij bij online advertising gebruiken. Zo kan je targeten op leeftijd, interesses, geslacht, locatie en noem zo maar op.
Na het lezen van bovenstaande voordelen van online advertising overtuigd? Schakel dan Blue Dragon in voor het opzetten van een succesvolle en rendabele online advertising campagne.

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This