3 tips om meer leads te genereren met je website

Gepubliceerd op: 20 oktober 2020

Anno 2020 zijn er maar weinig bedrijven die geen website hebben. Toch gaat het niet alleen om het hebben van een website als visitekaartje. Een website is namelijk veel meer dan een visitekaartje. Zo kan je website daadwerkelijk voor meer klanten zorgen. Bezoekers op je website omzetten in klanten wordt ook wel online leads genoemd. In dit artikel geven we 3 handige tips om meer leads te genereren met je website.

1. Meer bezoekers

Een website zonder bezoekers levert logischerwijs geen online leads op. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat er meer bezoekers op je website komen. Zorgen voor meer traffic op je website is noodzakelijk om meer online leads te genereren. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld door SEO of SEA. De afkorting SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en levert vaak op lange termijn meer “gratis” bezoekers op. De term SEA staat voor zoekmachine adverteren, waarbij je direct meer bezoekers op je website krijgt. Echter betaal je bij SEA per bezoeker.

2. Call-to-actions

Je wilt bezoekers op je website graag omzetten in leads. Daarvoor is het niet alleen belangrijk om de juiste informatie of diensten op je website te hebben staan, maar ook een duidelijke call-to-action die bezoekers aanzet tot het ondernemen van actie. Zorg voor een sterke call-to-action die bezoekers triggert om je contactformulier in te vullen, een bestelling te plaatsen of om een offerte aan te vragen.

3. Zorg voor een goede website

Om online leads te genereren is een gebruiksvriendelijke en professionele website ontzettend belangrijk. Als bezoekers binnen één seconde alweer je website verlaten, dan wordt het moeilijk om bezoekers om te zetten in leads. Zorg daarom voor een mooie, overzichtelijke en professionele website. Ook belangrijk is dat er genoeg interessante content op de website staat, zodat bezoekers daadwerkelijk vinden waar ze naar op zoek zijn.

Meer interessante tips over online marketing lezen? Ga naar Marcobouman.com! Op deze website vind je unieke marketing gerelateerde tips en adviezen!

Mark

Chef content bij Online Marketing Club. Wat ik doe? Simpel: ervoor zorgen dat alle blogs geweldig worden!
Share This